Ik ben Marieke Wevers, geboren in 1983 in Winterswijk en sinds 2007 woonachtig in Lichtenvoorde samen met mijn vriend Dirk en onze twee zoons Morris (2015) en Pelle (2017).

Naast de liefde voor mijn gezin deel ik een grote liefde voor sport en zorg. Dit maakt dat ik sinds 2006 voor de klas sta als docent bewegingsonderwijs binnen het Voortgezet Onderwijs.
Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen ontplooien en dat ze dit op hun eigen manier kunnen doen. Ik probeer ze in mijn lessen succeservaringen te laten ervaren. Naar mijn idee groeit ieder kind hiervan op welke leeftijd dan ook.
Het raakt me dat leerlingen veel met mij als docent delen en dat we samen werken aan oplossingen en het pad dat bewandeld moet worden. Voldoening is het goede woord wanneer de leerling meer grip krijgt op zijn/haar situatie.

Ik houd ervan om mezelf ook te blijven ontwikkelen en mijn kennis hierdoor te vergroten. Dit heb ik ondertussen binnen school gedaan door oa. onderstaande taken:
training omgaan met examenvrees
leerlingen begeleiden op het gebied van schoolwerk en op gedrag.
Hiervoor heb ik verschillende cursussen en scholing gedaan.
Master SEN (2009 -2011 uitstroomprofiel gedrag en begeleiden)
Training omgaan met faalangst (orthoconsult)
3-daagse kennismaking met contextuele leerlingbegeleiding (juli 2016- orthoconsult)
Rots en Water basistraining (juni 2019)
Rots en Water focus meisjes en vrouwen (oktober 2019)

Iedere dag ga ik met passie naar school en krijg ik energie van iedere leerling die ik een stapje verder kan brengen in zijn/haar ontwikkeling.
Binnen ‘Team Grip’ hoop ik kinderen verder te brengen door ze meer Grip te laten ervaren in bestaande situaties, nieuwe situaties maar ook vooral ‘Grip’ op wie ze zijn en hoe sterk ze zijn.
Hier staat voor mij één ding centraal ‘een bijdrage leveren en betekenisvol kunnen zijn voor een ander’.